Groeien is wat telt!

Ik vind het persoonlijk heel belangrijk om jezelf continue te blijven ontwikkelen. Jezelf continue af te vragen “hoe kan ik dit beter of anders doen?”. Leren doe je nooit alleen, het beste leer je van andere mensen en sámen met andere mensen.

Tot september vorig jaar werkte ik parttime voor Wat Telt! en parttime in loondienst. Ik werkte samen met Martine aan allerlei projecten voor Wat Telt!, totdat we het steeds drukker kregen. Vorig jaar besloot ik daarom om fulltime voor mijn eigen onderneming te gaan en nóg meer projecten uit te voeren. Het afgelopen jaar zijn we gegroeid. We hebben veel geleerd en hebben samen met diverse nieuwe klanten en samenwerkingspartners mogen werken. Martine gaat vanaf september vier dagen op de Hogeschool van Utrecht werken, dus ze zal minder tijd hebben voor Wat Telt.

Tijd om ons team te versterken dus! Ik ben heel blij jullie te mogen introduceren aan onze twee nieuwe teamleden: Nynke en Sharon. Met Nynke werken we om Musea in Gebaren verder te professionaliseren en Sharon ondersteunt ons in onze projecten en evenementen.

Hieronder stellen ze zich aan jullie voor!

Nynke Feenstra
In de herfst van 2014 ontmoetten Roos en ik elkaar voor het eerst. Het klikte gelijk. Ondanks onze verschillende achtergronden, Roos doof en ik horend, hadden we een belangrijke overeenkomst. Dezelfde missie: werken aan een beter toegankelijke maatschappij voor doven en slechthorenden. Inmiddels werken Roos en ik al een aantal jaren samen. Door Roos heb ik leren begrijpen hoe dove mensen naar horende mensen kijken, en andersom. Als partners in crime bundelen we onze krachten om Nederland toegankelijker te maken.

Mijn naamgebaar is het gebaar voor kunst maar dan dichter bij mijn hoofd gemaakt: een verwijzing naar mijn lange golvende haar. ‘Kunst’ is een referentie naar mijn werk. Sinds 2013 zet ik mij in voor het beter toegankelijk maken van musea voor dove en/of blinde mensen. Ik doe deeltijd een promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden over inclusieve musea. Ik richt mij hierbij in het bijzonder op dove museumbezoekers. In de museumtheorie is namelijk nauwelijks aandacht voor doven. Naast mijn onderzoek heb ik een eigen bedrijfje waarmee ik toegankelijkheidsadvies, lezingen en workshops geef. Roos en ik hebben samen een workshop ontwikkeld voor museummedewerkers over Dovencultuur. Onze workshop is een succes gebleken! We geven de workshop onder andere aan de musea die meedoen aan Musea in Gebaren en binnenkort op de ICOM-conferentie (overkoepelende internationale museumorganisatie) in St. Petersburg.

Een paar weken geleden zaten Roos en ik in de avondzon op een terras in Amsterdam. Al etende werden de toekomstplannen voor onze workshop steeds groter, en ons enthousiasme ook! Kort daarna vroeg Roos of ik niet een dag per week het team van Wat Telt! wilde komen versterken. Zo komt het dat Roos en ik nu ook samen aan één bureau werken. Ik help onder andere bij de communicatie van Musea in Gebaren en gaan we aan de slag met onze ambitieuze workshop plannen. En ik kan wekelijks aan mijn gebaar skills werken!

Sharon Fles
Hi there!

Ik stel mij eerst even in het kort voor: mijn naam is Sharon Fles en ik ben 22 jaar jong. In juni 2017 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming, aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds kort mag ik Roos bij Wat Telt! ondersteunen. Ik ken Roos al lang via het dovennetwerk en zij is ook de enige dove CMV’er die ik ken.

Al jaren weet ik dat ik organisatorische kwaliteiten heb en dat mijn passie in evenementen ligt. Ik vind het fantastisch om maanden lang achter de schermen te werken om vervolgens je eigen event live terug te zien. Het is geweldig om ergens naartoe te werken, geen één evenement is hetzelfde. Bij mij is er altijd ruimte voor uitdagingen en verbeteringen. Ik kan al mijn creativiteit in evenementen stoppen en ik hoop dat terug te zien bij de bezoekers of deelnemers. Evenementen organiseren voor dove mensen vind ik het allerleukst, want ik kan dan een event zo toegankelijk mogelijk maken voor deze doelgroep. Ik weet als geen ander hoe het is om midden in een horende mensenmassa te staan en ik vind dat iedereen recht heeft op een gelijkwaardige beleving.

Naast evenementenorganisatie hou ik mij ook bezig met sociaal-culturele projecten. Aantal jaren heb ik mij ingezet voor maatschappelijke organisaties en heb ik diverse projecten mee mogen draaien. Daarom sluit Wat Telt! met haar diversiteit aan projecten perfect aan bij mijn ambities. Het is vooral superleuk om samen te mogen werken met Roos die ook doof én CMV’er is 🙂

Wie weet ontmoeten wij elkaar eens offline en/of online op Wat Telt(-events)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *