De kwaliteit van diversiteit

Diversiteit, wat betekent dat voor jou? Voor mij betekent het dat mensen gewoon zichzelf kunnen zijn en dat we dat omarmen. Diversiteit is de afgelopen jaren steeds meer een terugkerend thema geworden. En eigenlijk is het woord ‘diversiteit’ ook alweer een beetje ouderwets. Het is een iets té populair begrip geworden waar mensen graag mee strooien, om te laten zien dat ze goed bezig zijn. Het is wat mij betreft belangrijker wat het écht inhoudt, dan hoe het eruit ziet. Jij pakt toch ook liever een leuk cadeau uit, dat in kranten is verpakt, dan een stom cadeautje dat in prachtig cadeaupapier is verpakt? Zo ook met diversiteit. Organisaties of mensen kunnen zeggen dat ze diversiteit ‘heel belangrijk’ vinden, en vervolgens dit in de praktijk eigenlijk niet écht toepassen.
010208-Lang-leve-de-diversiteit_2

Diversiteit is niet altijd makkelijk
Hoe dat komt? Diversiteit is volgens mij nog steeds een heel lastig begrip. Het zit niet in de natuur van mensen om verschillen te omarmen. We kiezen het liefst voor dingen die we door en door begrijpen, die vertrouwd zijn. Zo weet je namelijk helemaal zeker waarmee je te maken hebt en loop je het minste risico. In de oertijd zou dat bijvoorbeeld betekenen dat je bepaalde vaste plekken hebt om te overnachten, waarvan je zeker weet dat die veilig zijn. Of dat je met een vast groepje mensen gaat jagen, waarvan je zeker weet dat je elkaar kunt vertrouwen en waarmee je goed kunt samenwerken. Ook nu gebeurt dat nog. Wedden dat je bijna altijd boodschappen doet in dezelfde supermarkt? En dat je dezelfde kranten of tijdschriften leest?

Vertrouwdheid
Dat is logisch, mensen leven graag vanuit een vertrouwd kader, zodat ze wat minder hoeven na te denken. Wist je dat het nadenken veel energie kost? De hersenen verbruiken de meeste energie van alle organen in ons lijf. Dagelijks komt er al genoeg informatie op je af, tegenwoordig veel meer dan vroeger. Misschien verklaart dat waarom er tegenwoordig ook steeds meer mensen graag kiezen voor een extra vertrouwde omgeving. Voor de één betekent dat dat het Sinterklaasfeest absoluut moet blijven zoals het is. Voor de ander betekent dat die graag in een dorp gaat wonen in plaats van een stad.

Nieuwsgierigheid
Het omarmen van diversiteit is dus niet zo gemakkelijk als we denken. Toch is het heel belangrijk dat we dit wel doen. Als je terugkijkt naar de geschiedenis en de evolutie zie je namelijk dat de soorten die het meest nieuwsgierig zijn en het meest samenwerken, ook de soorten zijn die zich het beste hebben ontwikkeld. De mensheid is zo ver gekomen, omdat wij een enorme nieuwsgierigheid bezitten. Door deze nieuwsgierigheid waren wij in staat om nieuwe gebieden te verkennen, nieuwe instrumenten te ontwikkelen. En kijk waar dat ons heeft gebracht. De hele wereld zit vol met mensen, gebouwen, vervoermiddelen, fabrieken, wegen, communicatiemiddelen zoals computers en mobieltjes, en nog veel meer. Voor diversiteit is nieuwsgierigheid dus een belangrijke eigenschap. Je moet nieuwsgierig kunnen zijn naar iets wat je totaal onbekend is. Vervolgens is het belangrijk dat je de stap neemt om het onbekende te verkennen, om het echt te willen begrijpen. Dat vraagt inlevingsvermogen. En lef, want je moet uit je comfortzone durven te stappen.
big-BEnl1005_0

Betutteling is geen diversiteit
Als je eenmaal uit je comfortzone bent en op verkenningstocht is het belangrijk om een open houding te hebben. Voor mensen en organisaties die diversiteit willen omarmen is het vervolgens goed om te bedenken hoe je beiden op een gelijkwaardige manier samen kunt werken. Want tegenwoordig zie je soms dat diversiteit doorslaat naar betutteling. De ene partij wil graag ‘divers’ bezig zijn en gaat samenwerken met verschillende mensen, zoals mensen met een beperking of mensen met een andere achtergrond. Vervolgens wil je graag van alles doen vóór die groep, in plaats van sámen met de doelgroep. Je neemt op die manier kansen uit de handen van de groep met wie je zo graag wilt samenwerken. Vaak gaat dit heel onbewust en onbedoeld.

De balans vinden
Vanuit het enthousiasme om diversiteit te omarmen kun je iets té veel willen doen voor anderen. En dan is het eigenlijk niet gelijkwaardig meer. In een goede diverse samenwerking is het heel belangrijk om je goed bewust te zijn van wie je zelf bent. Als iedereen zelfbewust is en vanuit de eigen kwaliteiten gaat samenwerken met anderen in respect en vertrouwen, kun je een succesvolle diverse samenwerking bereiken. En die grens is heel dun, ik zie in de praktijk dat veel mensen en organisaties hierover vallen. Het is erg lastig om die balans er goed in te houden. Een goede diverse samenwerking vraagt om continue reflectie en open communicatie. Check regelmatig of het gaat zoals iedereen het wil? Wanneer jij tevreden bent, hoeft dat niet te betekenen dat de ander dat ook is. Als de ander niet tevreden is, dan moet er gekeken worden hoe dat opgelost kan worden. Dit is heel lastig, vaak verstoort het ego de boel. Het ego wil erkenning voor het eigen handelen, het ego wil gewaardeerd worden. Het is daarom cruciaal voor een goede diversiteit om elkaar regelmatig te waarderen, en vertrouwen te creëren. Vanuit een vertrouwde omgeving is het gemakkelijker om jezelf open te stellen, en met een open houding kunnen we beter samenwerken. Zo is de cirkel weer rond.

Diversiteit, waarvoor?
Waarom zouden we eigenlijk meer diversiteit willen? Iedereen is namelijk uniek. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Hoe meer diversiteit, hoe meer kwaliteiten er aanwezig zijn. Stel je voor dat iedereen hetzelfde is. Dat is eigenlijk een verarming. Diversiteit maakt de wereld kleurrijk en ons sterker. Met zijn allen samen hebben we namelijk álle antwoorden en instrumenten in huis. Als we maar open staan voor elkaar en samen kunnen werken, kunnen we heel ver komen. Dat is de werkelijke waarde van diversiteit. De kwaliteit van diversiteit. Dat is een prachtig cadeau voor ons allemaal.
32255453pvda-organiseert-inspraakavond-over-diversiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *