Agenda

9 mei 2018
Landelijke kick-off Musea in Gebaren

Op woensdagavond 9 mei zal Musea in Gebaren op een feestelijke wijze landelijk worden afgetrapt in Foam Fotografiemuseum Amsterdam. De hele avond staat in het teken van ontmoeting: maak kennis met de andere dove en horende bezoekers en geniet samen van fotografie. De avond start met twee bijzondere performances: een poëzie voordracht in NGT door één van de nieuwe museumgidsen (Selena Waas) en een performance in Visual Vernacular door de Italiaanse Giuseppe Giuranna. Visual Vernacular is een vorm van visuele poëzie waarbij er geen gebaren worden gebruikt, maar met het hele lichaam en mimiek wordt gewerkt. Verder is er een inloopworkshop onder leiding van een dove en een horende museumdocent van Foam. Beleef zelf hoe het is om een rondleiding in de Nederlandse Gebarentaal te volgen!

9 mei, 19.00-22.00 Foam Amsterdam. Keizergracht 609
Meld je aan via: https://bit.ly/2JqjpGn
Bekijkt hier het Facebookevenement: https://bit.ly/2uQunBH

Volg Musea in Gebaren via Facebook!

Afgelopen activiteiten:

27 januari + 3 februari 2018
Museumtolkentraining Musea in Gebaren

4 november 2017
Museumnacht Amsterdam x Musea in Gebaren: diverse rondleidingen in NGT en een gebarencafé in EYE Filmmuseum. Meer informatie lees je hier.

28 oktober 2017

Cupidoofje’s Speeddate @ Mutesounds Festival te Scheveningen.
Ontmoet leuke dove/slechthorende/horende vrijgezellen tijdens Cupidoofje’s Speeddate, dé date waarin je open staat voor de ander en alles uit de kast kunt halen qua communicatie!

14 oktober 2017
Onthulling allereerste muurgedicht in NGT ter wereld (Polder van Wim Emmerik).
Kom mee de Nederlandse gebarentaal vieren op het Gebarentaalfestival in de Hortus Botanicus Leiden, georganiseerd door het Taalmuseum Leiden en Wat Telt!

september 2017 t/m mei 2018
Musea in Gebaren gaat landelijk! Er wordt een nieuwe pool dove museumgidsen getraind. De nieuw aangesloten musea krijgen training in toegankelijkheid voor doven en slechthorenden in het museum.
Ben jij doof/slechthorend en is NGT je moedertaal? Houd je van kunst & cultuur en lijkt het je leuk om andere doven en slechthorenden te rondleiden in musea? Bekijk dan gauw het filmpje voor de vacature Dove museumgids! [VACATURE IS REEDS GESLOTEN- Interesse in het werk als museumgids? Stuur een e-mail naar martine@wattelt.org]6 september t/m 9 september 2017
Lezing Musea in Gebaren in de Hermitage, St. Petersburg Rusland

Zomer 2017:
Programma in NGT door de tentoonstelling van Martin Scorsese in EYE Filmmuseum Amsterdam. Bekijk hier meer informatie.

29 juni t/m 1 juli 2017:
Lezing en workshop aan Russische dove museumgidsen in het Garage Museum of Contemporary Art, Moskou.

27 mei 2017:
Seminar Doofbewust & Werk, Fevlado te Gent: lezingen, workshops & discussie.

12 mei 2017:
Grow2work bijeenkomst ‘Doorbreek je grenzen’